Depression

Vi lever i en tid, hvor det at være aktiv og udadvendt stort set er en nødvendighed for at følge med. Vores jobs, nye tekniske hjælpemidler og dialogen mellem os selv og andre afspejler denne tendens, og såfremt vi ikke er opmærksom på os selv og vores kroppes advarselssignaler kan vi risikere, at ‘kæden’ hopper af, og vi rammes af en depression.

Når vi rammes af depression, er det hovedsageligt efter en lang periode, hvor vores krop har prøvet at gøre os opmærksom på, at noget ikke er, som det skal være.

Oftest rammes vi først af stress, men formår vi, på den ene eller anden måde, at overhøre vores organismes naturlige og sunde advarselssignaler – Så er det vi kan risikere en depression.

Der er altså ikke noget ‘galt’ med os, når vi bliver deprimerede – Det er dybt ubehageligt, men det er sindets ‘nødbremse’ for at stoppe os fra at køre HELT af sporet. Og vi kan ikke længere sidde signalerne overhør.

Er du først ramt af en depression, vil du ikke være i stand til at klare dine daglige gøremål. Du vil ofte opleve depressionen som en lammelse af energi, manglende koncentration, søvnløshed, “osteklokke-syndromet” sammen med mange flere sammenlignelige og individuelle symptomer.

En depression har store konsekvenser for din livskvalitet.

Derfor er du nødt til at opsøge professionel og kompetent hjælp, for at komme på den anden side og få lært at leve i større overenstemmelse med dig selv.

Hvad er depression?

Kort fortalt er depression dit sinds ‘nødbremse’, når du ikke har lyttet/lytter til de (typisk stress relaterede) signaler som din krop giver dig, om at du kører for stærkt i den forkerte retning eller ofte begge dele på een gang.

Depression er meget ubehagelig og desværre meget almindelig. Omkring 1/2 million af os danskere rammes af depression i løbet af vores liv. Depression kan ødelægge livet både socialt og arbejdsmæssigt og i værste tilfælde, bringe livet i fare på grund af en øget selvmordsrisiko.

Hvis du ikke får den rette hjælp, kan depression blive en ‘vane’ for hjernen og i værste tilfælde udvikle sig til en kronisk tilstand. Dette sker, fordi mange af de stoffer som aktiveres i hjernen under en depression, desværre er rigtig gode til at bygge disse ‘tungsindede’ vaneprægede neurale net.

Det er derfor, at professionel og kompetent hjælp – så hurtigt som muligt – er en væsentlig faktor for hvor stor livskvalitet, livet efter depressionen vil rumme.

Symptomer og behandling

Alle mennesker er forskellige, også når det kommer til, hvordan depression opleves. Nogen får koncentrationsbesvær, andre oplever angst. Der er meget stor forskel på, hvordan vi hver især rammes.

Depressionssymptomer er signaler fra dit sind og din krop om, at du skal revidere din måde at leve dit liv på og din tankegang i det hele taget.

De mest almindelige symptomer på depression er:

  • Overvældende træthed
  • Nedtrykthed
  • Lammelse (følelses- og handlingsmæssigt)
  • Skyldfølelser, selvbebrejdelser
  • Udpræget søvnløshed
  • Appetitændringer
  • Koncentrationsbesvær
  • Vedvarende gråd
  • Angst/angstanfald
  • At føle sig som i en osteklokke

Listen er ikke endegyldig – men det er de mest almindelige symptomer på depression.

Genkender du dig selv i flere end et af ovennævnte symptomer, er det tid at tage signalerne alvorligt. Om ikke andet for at afværge udviklingen af tilbagevendende eller kronisk depression.

Du skal simpelthen have hjælp til:
1) At komme på den anden side af depressionen.
2) At din hjerne ‘lærer’ at undgå depression og sidst men ikke mindst.
3) At du lærer at lytte til din krop og dit sinds signaler.

Du vil derefter blive i stand til at leve i større overenstemmelse med dig selv fremadrettet i livet.

Er du i tvivl om, du eller en du holder af lider af depression, så tag min depressionstest helt gratis. Testen kan give dig en klar indikator for, hvordan du står men kun en læge kan stille den endelige diagnose på depression.

Jf. tillige min beskrivelse af traumer under fanen ”Traumebehandling

Nyeste blogindlæg

Kontakt mig

Du kan altid kontakte mig ved at ringe helt gratis og uforpligtende ved at sende en mail til mfa@marinafrost.dk. Du kan også udfylde kontaktformularen herunder.

Efter ønsker og behov tilbyder jeg online sessioner og telefonisk terapi.

Tilmeld nyhedsbrev

Newsletter