Snart ferie – familiekonflikter tæt på!

Skal sommerferien i år være anerledes?

Når du er sammen med familien og især, når det er flere dage eller uger i træk er der flere faktorer, der indvirker på, hvordan samværet egentlig forløber. Et af de væsentlige faktorer er din egen opvæksthistorie!!

At være tilstede med det der er – d.v.s. i NUET med din familie kræver indsigt, bevidsthed og især en forståelse af dig selv. Genkender du f.eks., at konflikterne ofte kører i ring, og det, der bliver sagt er udtrykt mange gange før og så rammes du af en form for magtesløshed, hvor det ikke nytter at sige noget mere?

Ovennævnte eksempel ophober energi og energi kræver at bliver udtrykt. Sker dette ikke går energien indad, og en ond cirkel er igang.

At blive bevidst om din egen historie handler bl.a. om at forstå primære og sekundære følelser. De primære følelser passer præcis til den situation du står i her-og-nu med det der viser sig og som svarer til situationen, hvorimod de sekundære følelser er noget du har med dig fra tidligere, f.eks. ikke at kunne give udtryk for vrede, da det ikke var velanset i din opvækstfamilie, og derfor bliver du ked af det i stedet.

Jeg kan lære dig, at blive bevidst om dine mønstre, håndtere dem og derved mindske konflikterne i din familie. Kontakt mig og find ud af, hvordan ferien kan forløbe anerledes i år! Se mere på marinafrost.dk!