“JEG BLEV I FORHOLDET AF FRYGT – FRYGT FOR ENSOMHED” STRESS OG ENSOMHED”

Kan du genkende udsagnet i overskriften – er du bestemt ikke alene!!

Når vi forelsker os bruger vi ofte de første måneder på at være i en form for uvirkelighedstilstand. Masser af sommerfugle i maven, stormende glæde, og forventning fylder vores dage i den første tid af forholdet. Fornemmelsen af at være sammen om livet på godt og ondt præger hele vores verden, og vi føler os i stand til at klare mere end før. Fremtiden er fyldt med muligheder og knap så mange bekymringer.

Ofte taler man om en form for symbiotisk tilstand, – d.v.s. de fleste ting gøres sammen. og er vi ikke sammen, opleves savnet og længslen efter den anden og alt bliver sat ind på at få dækket behovet for samvær.

Efter en tid ibegynder en ny fase og forholdet får et andet udtryk. Vi foretager os ting hver for sig, men hele tiden med den vished, at vi er i et forhold, hvor vi stadig kan foretage os ting sammen og dele sorger og glæder. Fornemmelsen af en “tryg base” er på dette tidspunkt stadig en del af hverdagen.

I nogle forhold begynder forskellighederne dog at blive mere og mere tydelige. Forelskelsen er aftaget og andre sider viser sig hos den anden. På dette tidspunkt er det især essentielt, hvordan vores fortid har været med forældrerelationer, kæresteforhold,og  følelseserfaringer generelt. Overordnet handler det om vores erfaringer med NÆRHED og SELVSTÆNDIGHED.

Frygten kan få os til at blive i et forhold, der gør os mere og mere ulykkelige og måske endda får os til at ændre på vores personlighed. Dette registreres i hele vores fysiologi og på et tidspunkt melder stresssymptomerne sig.

Mange vælger stadig at blive i forholdet af frygt – frygt for ensomhed.

Vejen ud af frygten findes i din fortid. Der er mønstre og behov du ikke får taget hånd om i dit nuværende liv. Ønsker du at få svar på, hvad det handler om, kan du bestille en gratis prøvekonsultation på mfa@marinafrost.dk og finde ud af, hvordan du får det bedre. Se endvidere mere på marinafrost.dk!