Bliver juleaften som før? Stress i familien

“Selv når jeg er sammen med min egen familie, bliver jeg stresset!!” Dette var ordene fra en af mine klienter idag, der startede op i min praksis for en måneds tid siden på grund af stresssymptomer fra en meget presset arbejdsplads.

Ordene faldt i forbindelse med en kommende juleferie fra arbejdet, hvor formodningen var at der kunne slappes af og juledagene nydes med forældre, bedsteforældre, børn mv.

Sådan er virkeligheden bare ikke for mange.

I vores opvækstfamilier opstår der ofte roller hos de forskellige familiemedlemmer, der føles stort set umulige at bryde ud af. Rollerne kan forekomme f.eks. i form af “den altid søde pige”, “den glade i familien”, “den humoristiske”, “den fornuftige”, eller “den konfliktskabende”…der er mange muligheder og måske genkender du nogen af dem.

Den dårlige nyhed i den forbindelse og som du sikkert allerede selv registrerer, er, at disse roller gør os stressede allerede inden juleaften indfinder sig, da tankerne kan kredse om, hvordan det mon bliver i år og energiniveauet vil – måske ubevidst – starte med at vokse i kroppen, hvorefter et pres vil være uundgåeligt. De manglende samtaler og tættere dialoger med de nærmeste mangler, – måske på grund af hverdage med arbejde, børn og pligter – det får dog ikke presset til at forsvinde med tiden – tværtimod.

At arbejde i terapien med ovennævnte pres, den ophobede energi samt få andre vinkler på dine mønstre og roller løsner op for din måde at være sammen med familien på, og du kan nå det endnu! Gå ind på min hjemmeside; marinafrost.dk og læs mere om stress eller del med en anden du tænker har vendt ovennævnte bekymring med dig!