STRESS – DU ER UDE AF KONTAKT!

Usikkerhed, humørsvingninger, mangel på energi og tristhed kan være symptomer på at du har mistet fornemmelsen af dig selv. Din organisme er stresset.

I ønsket om at få en god dag eller en god uge på arbejdet er dit focus måske at efterkomme andres behov og få arbejdsbunkerne væk uden at fornemme, hvordan du egentlig selv har det. Konsekvensen er, at du mister kontakten med dig selv, symptomerne melder sig, og det vil heller ikke være muligt for dig at være i tætte relationer med andre mennesker.

HVORDAN FINDER DU TILBAGE TIL DIG?

En af de måder du skaber en stærk fornemmelse af dig selv, er ved at udvikle grænser. Ligesom grænserne om et land, skal vores psykiske grænser beskytte vores organisme og meddele os, når noget kommer for tæt på eller prøver at trænge sig ind på os. Vores følelsesmæssige grænser fortæller os, hvor vores egne følelser ender og andres begynder. De fortæller os, hvornår vores følelser drejer sig om os, og hvornår de drejer sig om andre.

Der er ingen tvivl om, at det kræver mod at sætte grænser. Det at sige “NEJ” vækker ofte en fornemmelse af frygt, og vi kommer i kontakt med tanker som f.eks. at andre ikke vil kunne li’ os eller om vi nu bliver holdt ude. Det er muligt at lære både at sætte grænser og rumme frygten uden at blive overvældet.

Første skridt er at mærke, hvordan du egentig har det lige nu. Du kan gå ind på hjemmesiden marinafrost.dk og tage stresstesten for at få en fornemmelse af, hvor du ligger i dit stressniveau. Scorer du højt, er det NU du skal søge hjælp.

I terapien arbejder vi på at lære dig, hvordan du kan sætte grænser samt rumme den frygt, der ofte er forbundet hermed. Du vil få redskaber til at beholde dit focus på DIG og ikke lade dig “forføre” af andres meninger og behov. Kropsterapien og øvelserne du får med hjem, vil hæve dit energiniveau, da du selv er med at hjælpe kroppen i balance og fjerne de blokeringer, der skaber de ubehagelige symptomer, du eventuelt går rundt med.

Stress kommer oftest snigende og SKAL tages alvorligt – det er kontakten til dig, der mangler, og det er muligt at få hjælp!