HVAD ER MINDFULLNESS?

Mindfullness er jo meget “oppe i tiden”!!!

Ja, det udsagn kan der være noget om og gudskelov, at mindfullness fylder mere og mere i medierne.

Der er dog en meget væsentlig opmærksomhed i den forbindelse – nemlig den evidensbaserede viden vi har idag om virkningen af mindfullness.

Det er bevist, at mindfullness sænker blodtrykket, ændrer signalstoffer i hjernen, reducerer Cortisol (-stress hormonet) niveauet i kroppen og listen fortsætter til gavn og glæde for især stressramte mennesker.

MBSR (Mindfullness Based Stress Reduction) er den banebrydende mindfullness-baserede intervention udviklet af Jon Kabat-Zinn på University of Massachusetts Medical Center. Det er specielt udviklet til mennesker, der enten har været igennem et stress-forløb (evt. med ledsagende depression og/eller angst) eller mennesker, som ønsker at forebygge stressfyldte perioder og blive i stand til at møde dem på en anderledes og mere rummelig måde.

MBSR bruges også til håndtering af kroniske smerter og kronisk sygdom samt mere generelt med det formål at øge sit velbefindende og sin sundhed.

Jeg deltager lige nu i et MBSR forløb for at kunne tilbyde nuværende og kommende klienter yderligere støtte til håndtering af stress, tankemylder og svære følelser.