DET GÅR HELT SIKKERT GALT – Stress og præstation

DINE FORVENTNINGER!

Hvis du har fulgt med fra starten af og læst her på siden om dine kerneoverbevisninger (hvis ikke prøv da at gå tilbage og læs mere om de 6 faktorer), vil du finde ud af hvad disse overbevisninger gør ved dine FORVENTNINGER. Når du siger sætninger som “det går helt sikker galt” inden du skal præstere eller møde op til en begivenhed med mange mennesker, vil du automatisk søge efter at få ordene og forventningen bekræftet:

Du vil søge og f.eks. få øje på nogen der vender ryggen til når du træder ind ad døren og tænke de ikke har lyst til at hilse på dig og du ikke er betydningsfuld eller du ser en der gaber mens du præsenterer dig og tænke, at du er er kedelig og uinteressant o.s.v.

ØVELSE:

Se om du kan tænke og handle på facts fremfor fantasi. Det kan være at du kan sige til dig selv, at du faktisk ER inviteret til dette store arrangement, fordi der er nogen der vil se dig og værdsætter dig. Det kan også være du skal være i centrum og holde en tale eller fremlægge en arbejdsopgave, hvor du VED, at du har forberedt dig rigtig godt og at det faktisk er dit speciale, altså facts, facts, facts, som du kan forholde dig til fremfor voksende fantasier.

Følg med næste uge, hvor jeg informerer dig om dine følelser og dine fysiske reaktioner i forbindelse med præstation- og social angst.