DU STØDER SAMMEN MED DIG SELV! Stress og præstation

(KERNE-).OVERBEVISNINGER!

Kerneoverbevisninger er de konklusioner, du drager af de begivenheder du er kommet ud for i barndommen og teenageårene. Sætninger, negative kommentarer, beskrivelser andre har ladet dig høre, roller de eventuelt har givet dig, og situationer du har stået i, hvor det ikke umiddelbart var dig, der bestemte udfaldet. De mennesker, der har haft størst indflydelse på dig er dine forældre, søskende, bedsteforældre, lærere o.s.v.

Der er en altafgørende sammenhæng mellem den MÅDE vi er blevet mødt i barndommen med alle vores følelser og vores unikke personlighed, og de tanker vi har om os selv, når vi er voksne. Hvis vores følelser ikke blev rummet, lukker vi af med tiden for det vigtigste kompas i vores liv, nemlig kroppen/følelserne og TANKERNE bygges op som en radio, der ikke kan slukkes. Beslutninger bliver sværere og sværere for dig, og du kan få en fornemmelse af, at du hele tiden “støder sammen” med dig selv.

PRAKTISK ØVELSE:

STOP OP…og udforsk dine overbevisninger og fordomme. Hver gang en sætning dukker op i dit hoved, der fortæller dig, hvordan du SKAL være, så stop op og stil spørgsmålstegn, evt. hvor det dog stammer fra? Væk din nysgerrighed..!

Vær med i næste uge, hvor jeg fortæller dig om, hvad dine FORVENTNINGER har at gøre med din stress, din præstationsangst og din sociale angst.