Roller i familien – er din JUL et skuespil?

“Glansbilledjul”

December måned! En tid hvor kalenderen for mange er fyldt med familiebesøg og dagene står i familiens tegn. Gaveindkøb, julefrokoster, hjerter, kram og nærvær er et glansbillede, der i flere tilfælde ikke holder stik.

En af mine klienter udtalte forleden; “Jeg er ofte stresset på mit arbejde, men når julen nærmer sig bliver jeg mere og mere frustreret og sårbar”. Tanken om at skulle være sammen med familien kan – flere uger inden juleferien begynder – forårsage tankemylder, kropssymptomer, bekymring, nervøsitet, manglende nattesøvn og meget mere.

Når familien samles rundt om det store bord juleaften kan det føles som et skuespil, hvor rollerne på forhånd er sat. Søsteren kan være “den stille”, faderen “den evigt berusede”, moderen “den udfarende”, lillebror “den bedrevidende” o.s.v. Ingen føler autencitet og nærvær, konflikterne ligger og lurer, men forbliver indestængt i hver enkelt familiemedlem, indtil aftenen er overstået med stor udmattelse og mere frustration til følge. Dagene efter kan endvidere være fyldt med tristhed, søvnløshed, angst eller markant træthed.

Hvis ovenstående virker bekendt for DIG, kan du være udfordret på dine relationer. Det er ofte ikke kun sammen med familien, vi kan føle os stressede, men kontrasten bliver større i december. Vidste du f.eks., at dit mønster og samvær med andre mennesker udspringer af din opvækstfamilie?

Jeg kan hjælpe dig med at mindske din stress i samværet med andre mennesker samt få fremtidige familiesammenkomster til at forløbe på en betydelig mere afslappet og autentisk måde for dig.

Kontakt mig på tlf. 21 69 85 93 eller mfa@marinafrost.dk og book en tid til en gratis prøvekonsultation.